Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Doctorul Georgescu: rezident în SUA, poet al extremelor

Reumatolog strămutat în SUA şi muzician în orchestra medicilor
din New York, Liviu Georgescu şi-a lansat ultimul volum de poezii marţi seară, la Muzeul Literaturii Române.

“Nu am voie”, volumul de poeme al lui Liviu Georgescu, publicat la Editura Paralela 45, a deschis marţi seară seria lansărilor de carte din această toamnă. Cartea, a treia publicată la această editură, a adus la Muzeul Literaturii Române critici serioşi şi cititori obişnuiţi cu lansările locului. Nicolae Manolescu, Al.
Cistelecan - cel care a semnat şi postfaţa volumului -, Virgil Podoabă şi Daniel Cristea-Enache au discutat, în prezenţa autorului, cel mai recent volum al lui Liviu Georgescu, un neoimpresionist vitalist, amator de contrarii şi tonuri grave, după cum l-a recomandat fiecare. Carmen Muşat, Bedros Horasangian şi Mircea Martin au răspuns la rândul lor invitaţiei autorului, la a cărui ieşire la rampă au asistat din public.

Liviu Georgescu este un caz ciudat: a scris cărţi şi articole de medicină, dar a insistat constant în interesul pentru poezie, a amintit Nicolae Manolescu, cel care a şi deschis de altfel discuţia despre carte. Biografist şi fantast în acelaşi timp, poet al reportajului realist, dar şi vizionar extravagant, din observaţiile criticilor diagnosticul lui Liviu Georgescu se desprinde unanim: un poet al polilor, amator de extreme.
Un pesimism fundamental, interogaţii majore, dispoziţie meditativă, impulsuri vizionare, crescute însă dintr-un vitalism viguros, acestea sunt nuanţele tari ale poemelor din “Nu am voie”, indicate pe rând de critici.
Liviu Georgescu s-a născut la Bucureşti în 1958, a absolvit Liceul de Muzică (vioară-pian) şi Facultatea de Medicină Generală, în 1984, şi din 1990, de când a cerut azil politic, s-a stabilit în SUA. A publicat articole de medicină în publicaţii din Suedia, Noua Zeelandă şi din SUA, este integrat în mai multe asociaţii şi colegii medicale de aici şi este membru al orchestrei medicilor din New York.
În prezent practică medicina la New York, unde are un cabinet personal şi face parte din mai multe organizaţii ale poeţilor americani: New York Academy of Poets, Poetry Society of America, Modern Poetry Association şi International Library of Poets. A publicat o serie de volume în limba engleză şi şase în limba română, primele două, “Călăuza” şi “Solaris”, fiind însoţite de prefeţele lui Nicolae Manolescu.
În România, poezia i-a adus lui Georgescu şase premii, printre care Premiul Naţional pentru Debut “Mihai Eminescu”, pentru “Călăuza” în 2000, şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie în 2004, pentru “Orologiul cu statui”.

Blog Archive

Pariuri Sportive Rezultate Live: Doctorul Georgescu: rezident în SUA, poet al extremelor
Pariuri Sportive Rezultate Live: Doctorul Georgescu: rezident în SUA, poet al extremelor
Pariuri Sportive Rezultate Live: Doctorul Georgescu: rezident în SUA, poet al extremelor
Pariuri Sportive Rezultate Live: Doctorul Georgescu: rezident în SUA, poet al extremelor