Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

UDMR, in pragul disperarii

at de usor se dezbraca de caracter politicienii din Romania! De parca nu era suficient spectacolul jenant pe care ni-l ofereau Traian Basescu, PD-L si PSD, care de dragul "interesului national" uita de balacarelile pe care si le-au administrat ani de-a randul, de diferentele in prioritati, dar si de coruptie si de tepele din Piata Victoriei, pana si UDMR vrea sa ne arate ca a-ti pune fustele in cap este un obicei al locului care nu tine cont
de etnie. Doar ca de aceasta data liderii politici ai maghiarilor au depasit cu mult standardul de isterie si ipocrizie al colegilor romani.


Dupa ce PSD a spus transant ca nu doreste ca UDMR sa faca parte din noul guvern, Marko Bela si locotenentii sai au replicat declarand nici mai mult, nici mai putin ca alungarea lor de la putere este semnul unei atitudini antimaghiare, o ofensa grava la adresa intregii minoritati. Cand a devenit clar ca pericolul ca UDMR sa iasa din Guvern dupa 12 ani de prezenta neintrerupta pe bancile
puterii este iminent, Marko a plusat si mai mult, acuzand violent PSD ca doreste chiar excluderea maghiarilor din Romania.


Doua observatii. Prima
este ca ex-comunistii au o groaza de pacate, insa o asemenea gogomanie nu le poate fi imputata. A doua: cum au putut udemeristii sa faca tandem atata amar de ani cu un partid despre care cred ca ii uraste atat de mult incat ar fi in stare sa-i transforme intr-o comunitate de ghetou?
Cum au trecut peste aceste temeri in zecile de batalii pe care le-au purtat alaturi de partidul lui Iliescu, al lui Nastase si al lui Geoana? Cand au luptat cot la cot impotriva Monicai Macovei, impotriva declaratiilor de avere extinse, impotriva testelor de integritate pentru politicieni, impotriva declaratiilor de interese, impotriva anchetarii ministrilor si parlamentarilor penali, impotriva DNA, a procurorului general, impotriva perchezitionarii caselor
lui Adrian Nastase si cand l-au suspendat pe Traian Basescu.

Trebuie sa fi fost sfasietor pentru Gyorgy Frunda, Kelemen Hunor si Laszlo Borbely sa-si descopere de-a lungul timpului atatea principii si interese comune cu niste politicieni care ii priveau ca pe niste cetateni de rangul doi.


Evident, in retorica asta nu crede nici cel mai naiv membru UDMR. Ei stiu foarte bine cine este PSD si au fost cat se poate de incantati de colaborare atat timp cat sefii partidului au primit un loc la marea imparteala politica si mai ales financiara. De altfel, Marko Bela declara transant cu un an in urma, la o intalnire organizata de Grupul de Dialog Social, ca in timpul mandatului PSD maghiarii au primit cele mai consistente legi in favoarea drepturilor minoritatilor.
La vremea aceea, altii erau dusmanii. Monica Macovei, de exemplu, pe care Kelemen Hunor o acuza ca nu a fost treaza atunci cand a spus ca formatiunea sa este o frana in calea luptei anticoruptie si despre care Marko Bela spunea ca "se razbuna pe maghiari".


Si chiar PD-L, despre care seful UDMR zicea cu naduf ca a indraznit sa le trimita ca partener de discutii pentru legea minoritatilor nationale pe nimeni altul decat pe Valeriu Tabara, fost sef al PUNR. Saptamana trecuta, Uniunea a uitat aceste mici amanunte si s-a intors plina de speranta catre Traian Basescu si catre PD-L, brusc upgradati in categoria prietenilor maghiarilor.
In alte conditii, toate aceste serpentine de caracter ale liderilor UDMR ar trebui sa-i priveasca doar pe maghiari. La urma urmei, este treaba lor cui dau votul. Secuii au fost la fel de liberi ca si locuitorii din Bacau in a-i alege sau nu pe Verestoy si Hrebenciuc. si, daca au facut-o, inseamna ca stiu de ce.


Atat timp insa cat seful UDMR adauga la finalul unei declaratii de nemultumire ca nu sunt primiti la guvernare si ca ar trebui sa privim cu atentie la ce se intampla in Slovacia, la tensiunile aparute acolo ca o consecinta a absentei maghiarilor de la putere, problema capata o alta dimensiune.
Nu cumva ne-am bucurat degeaba ca am scapat de PRM din Parlament? Nu cumva tafna lui Vadim i-a contaminat si pe liderii UDMR si suntem pe cale sa asistam la o reizbucnire a discursului nationalist, de aceasta data rostit cu accent maghiar?
Referirea la Slovacia este cumva un avertisment ca s-ar putea sa regretam in curand ca liderii UDMR au fost taiati de la portia de bani publici?


Tot ce ii lipseste Romaniei in 2009 este ca, pe langa problemele economice, sa se confrunte si cu tensiuni etnice. Nu exista moment mai periculos pentru radicalizarea relatiei dintre majoritate si o minoritate decat atunci cand discursurile cu teme sau inflexiuni nationaliste se suprapun, intentionat sau nu, peste nemultumirile legate de nivelul de trai. Este nevoie doar de cateva declaratii inflamatoare intr-un context de profunda nemultumire sociala pentru ca progresul istoric facut in ultimii zece ani sa fie pus in pericol. Liderii UDMR ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si asuma o asemenea responsabilitate.

Blog Archive

Pariuri Sportive Rezultate Live: UDMR, in pragul disperarii
Pariuri Sportive Rezultate Live: UDMR, in pragul disperarii
Pariuri Sportive Rezultate Live: UDMR, in pragul disperarii
Pariuri Sportive Rezultate Live: UDMR, in pragul disperarii