Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

O lume întreagă cântă pentru Pavarotti

Mâine se împlineşte un an de la moartea tenorului.
Toamna aceasta, în marile oraşe ale lumii se cântă in memoriam Luciano Pavarotti. Cortina se ridică mâine, la un an de la dispariţia tenorului, în oraşul său natal, Modena. Se pregătesc de concerte grandioase Parisul, Roma, New Yorkul şi Petra din Iordania. În România, unul dintre celebrii parteneri de scenă ai lui Pavarotti, José Carreras, va cânta alături de soprana Alexandra Coman, la Sala Palatului, pe 4 octombrie.
Dacă nu s-ar fi stins anul trecut, pe 6 septembrie, din cauza unui cancer
pancreatic, tenorul ar fi împlinit 73 de ani, pe 12 octombrie.
„Ziua neagră“ a Modenei va fi comemorată în teatrul care poartă acum numele maestrului. „Pavarotti este pe cale să devină un mit. Vom cânta «Requiemul» lui Verdi în teatrul pe care i l-am dedicat şi pentru că avem multe cereri, vom face un bis duminică seara“, a declarat primarul oraşului, Giorgio Pighi, citat de AFP. Cu sprijinul Ministerului italian de cultură şi al Scalei din Milano a fost organizat şi un concurs de canto, la care s-au înscris peste 250 de tineri. Finala se va consuma pe 3 octombrie.
Bono şi Elton John, în Iordania
În timp ce Muzeul Vittoriano din Roma pregăteşte expoziţia retrospectivă Luciano Pavarotti, în Parcul Saint-Cloud din Paris se amenajează o scenă uriaşă pentru seara de 13 septembrie. Peste 3.000 de persoane sunt aşteptate la concertul-omagiu, unde va cânta Roberto Alagna. La fel de mulţi melomani sunt invitaţi, pe 18 septembrie, să asculte gratis „Requiemul“ lui Verdi la Metropolitan Opera din New York - unde Pavarotti a cântat de 378 ori.
Cel mai impresionant eveniment dedicat marelui tenor va avea loc în oraşul-monument Petra din Iordania. Pe 12 octombrie, în ziua aniversării maestrului, concertul „Pavarotti&Friends“ îi va reuni pe scenă pe Bono, Elton John, Céline Dion, Joe Cocker sau Sting. „Era un vis al Regelui Hussein şi al lui Luciano deopotrivă“, a mărturisit văduva tenorului, Nicoletta Mantovani, pentru o revistă italiană. Banii vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Blog Archive

Pariuri Sportive Rezultate Live: O lume întreagă cântă pentru Pavarotti
Pariuri Sportive Rezultate Live: O lume întreagă cântă pentru Pavarotti
Pariuri Sportive Rezultate Live: O lume întreagă cântă pentru Pavarotti
Pariuri Sportive Rezultate Live: O lume întreagă cântă pentru Pavarotti